25 Eylül 2009 Cuma

Dalışa Yeni Başlayanlar İçin



Dalışa Yeni Başlayanlara Tavsiyeler.

Bu sayfaya girdiğinize göre anlıyoruz ki siz de sualtının o dayanılmaz çağrısına kapıldınız ya da kapılmak üzeresiniz. Siz de o masmavi derinliklerin gizemli dünyasını merak ediyorsunuz ve dalmak için sabırsızlanıyorsunuz. Evet, o harika dünyayı ziyaret etmek için artık belgesellere muhtaç değilsiniz.
Ancak bu hayata adım atmakta olduğunuz şu günlerde sizleri çok önemli bazı hususlarda
aydınlatmak istiyoruz,

1.)Dalış eğitimi sadece ve sadece Yetki Belgesi sahibi Dalış Okullarında verilebilir, bu belgelerin örnekleri Web Sayfamızdaki " Yetki Belgeleri" Bölümünde Bulabilirsiniz. Dalış Eğitmeni olmak, dalış eğitimi vermek için yeterli değildir. Dalış eğitmeni muhakkak T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı olan Türkiye Sualtı Federasyonundan yetki almış olmalı ve çalıştığı okulun Dalış Merkezi Yetki Belgesinde de bu eğitmenin ismi kayıtlı olmalıdır. Ancak bu şekilde size verilen eğitimin yasal olduğundan ve alacağınız sertifikanın geçerli olacağından emin olabilirsiniz. Lütfen dalış eğitimi alacağınız okuldan iki belgeyi israrla isteyiniz.
  • Okulun Sualtı Federasyonundan alınmış ve Başkan tarafından imzalanarak onaylanmış, geçerlilik tarihi dolmamış olan “Dalış Merkezi Yetki Belgesi
  • Size ders anlatan ve dalış eğitiminizi verecek olan eğitmenin “Eğitmen Balıkadam brövesi

    2.)
    Dalış eğitimleriniz sonunda alacağınız sertifikanın uluslar arası geçerliliği olan bir belge olup olmadığını araştırınız.

3.)Dalış eğitimlerinizi almayı planladığınız okul size son anda sürpriz bir şekilde dalış malzemesi almak zorunda olduğunuzu söyleyecek midir ? Yani sürpriz masraflar çıkaracak mıdır ?



4.)Dalış eğitimizi almayı planladığınız okul size son derece makul bir kurs ücreti mi söylüyor ? Peki bu kurs ücretine ne dahil ? Ne değil ? Sakın unutmayın dalgıç olmaya karar verdiğiniz andan itibaren sizleri şu masraflar bekliyor. Son an sürprizleri ile karşılaşmayın :
  • Kurs ücreti,
  • Kitap ve CD ücreti,
  • Dalış kayıt defteri ücreti,
  • Dalgıç diploma ve kimlik kartı ücreti,
  • Dalış bölgesine gidiş / dönüş otobüs ücreti,
  • Dalış bölgesinde konaklama ( otel ) ücreti ve kahvaltılar,
  • Cumartesi ve Pazar günü yapılacak toplam 4 adet tüplü dalışın, tekne kirası, malzeme kirası, teknede öğle yemekleri vs.. ile ilgili ücretler,

5.)Dalış eğitiminizi verecek olan eğitmen kimdir ? Yaşı, tecrübesi ve eğitmenlik seviyesi nedir ? Unutmayınız ki, dalış eğitmenleri de tecrübelerine göre değişik sertifika düzeylerine sahiptirler.


6.)Dalış eğitiminizi almayı planladığınız okul, prensip sahibi midir ? Mazisi ve tecrübesi ne kadardır ? Size ne tür bir ortam ve ne tür insanlarla dalma imkanı sağlayacaktır ?



Sonuç olarak, dalış eğitimi direkt olarak hayatınızı ve sağlığınızı ilgilendiren hassas bir faaliyettir. Arkadaşlar, yukarıda sayılan hususları araştırmadan kararınızı vermeyiniz. Güzel bir başlangıç yaparak dalışı seviniz...

Şimdiden iyi dalışlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder