25 Eylül 2009 Cuma

Dalış Eğitimi Yasal Düzenlemeler





DALIŞ EĞİTİMİ İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER (CMAS / PADI) Sevgili arkadaşlar,

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu ( CMAS ), kendisine üye olan ülkeler arasında serbest dalış, sualtı hokeyi, sualtı ragbisi, navigasyon, sualtı fotoğrafçılığı ve benzeri dallarda yarışmalar organize eden, amatör bir spor federasyonudur. Üye ülkelerin amatör sportif Federasyonlarından olan Sualtı Federasyonları dilerlerse CMAS 'ın dalgıç sertifikasını kendi resmi dalış sertifikaları olarak seçerler. T.C. Başbakanlık, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ( TSSF ) ise CMAS ‘la bu anlaşmayı yapmıştır. Dolayısıyla, Federasyona bağlı olarak faaliyet gösteren biz yetkili dalış merkezleri, dileyenlere CMAS dalış eğitimleri verebiliriz. Ancak CMAS eğitimi almak, Mayıs 2007 tarihli Federasyon Yönergesinde de açıkça belirtildiği gibi bir zorunluluk değildir. Dileyen dilediği sistemin eğitimini ve sertifikasını almakta özgürdür.

PADI ( Professional Association of Diving Instructors ) kurumu Dünyadaki dalgıçların % 75 kadarının sahip olduğu ana eğitim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bugün PADI, 15 milyon kadar dalgıç, 120 bin kadar profesyonel dalış lideri ve eğitmeni, 4500 kadar dalış merkezi ile tüm kıtalarda tam 175 ülkede Dalış Sektörünün lideridir ve her yıl 1 milyon yeni Padi Dalgıcı yetişmektedir.

PADI, Dünyada kalite standartları en yüksek, eğitim materyelleri en zengin, dolayısıylada en profesyonel dalış sistemidir. Bu sebeple PADI sertifikası sahibi olmanızı, alacağınız eğitimin zenginliği ve eğitim materyelleri ile ileri düzey eğitim programlarının çeşitliliği açısından ama herşeyden önemlisi tüm Dünya 'da geçerli olan en yaygın sertifika olması sebebiyle önemle tavsiye diyoruz.
Eğitiminizin başında sizleri bu hususlarda aydınlatmamıza müsaade ettiğiniz için teşekkür eder, eğitimlerinizde başarılar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder